کاربران عزیز لطفا به فروم کومه بپیوندید به تالار کومه بپیوندید
سلام ،برای دستابی انجمن کومه به آدرس coome.ir بیایید.
+1 امتیاز
43 بازدید
سوال شده توسط (4.6k امتیاز)

در این مقاله میخواهیم معروف ترین و پرکاربردترین الگوریتم های موتورهای جستجو را معرفی کنیم.موتورهای جستجو و گوگل که قدرتمند ترین آنهاست عصای دست کاربران اینترنت برای یافتن مطالب مورد نظرشان است،تا اگر میخواهند به دنبال چیزی بگردند نیاز نیست اسم تمامی وبسایت هارا حفظ کنند و یا جایی یادداشت کنند،بلکه عبارتی که به دنبال آن هستند را وارد کرده و نتایج براساس تطبیق مطالب وبسایت با کلمات جستجو شده نمایش داده میشود.

اما گوگل براساس الگوریتم های تعریف شده  قادر است با همچین قدرتی به کار خود ادامه دهد و دقت و سرعت بی نظیر داشته باشد؛که برخی از این الگوریتم ها بازدارنده و برای جلوگیری از هرج و مرج در گوگل و یکسری از آنها هم برخی کارهای دیگر برای کمک به گوگل را انجام میدهند.


الگوریتم های گوگل بسیار پیچیده هستند و روز به روز هم در حال پیچیده شدن هستند،زیرا گوگل سعی دارد کیفیت بیشتری را به کاربران ارائه دهد.در ابتدا زمانی که موتورهای جستجو پدید امدند،افرادی بودند که حرفه شان این بود که رتبه وبسایت هارا ارتقا دهند که به آنها بازاریابان موتورهای جستجو میگفتند.این بازاریابان در ابتدا به راحتی میتوانستند راه هایی برای ارتقای رتبه وبسایتها پیدا کنند؛در برخی موارد این کار به سادگی قرار دادن چند قطعه کد در وبسایت بود که به آنها تگ کلمات کلیدی متا گفته میشد.این کدها به موتورهای جستجو میفهمانند که این صفحه مربوط به چه موضوعی است.
مسئولان و مهندسان گوگل همواره برای اینکه کاربران اینترنت به نتایج مرتبط نزدیک تر باشند تلاش کرده اند تا از فریب خوردن مردم توسط برخی وبسایتها جلوگیری کنند.
در گذشته الگوریتم های گوگل به ندرت تغییر میکردند.اگر وبسایتی به خاطر یک کلمه کلیدی در رتبه اول قرار میگرفت،تا زمانی که بروز رسانی وتغییر بعدی رخ بدهد،آن وبسایت در آن رتبه باقی میماند.
این اتفاق تا زمانی که الگوریتم “کافئین” در سال۲۰۱۰ اجرایی شد ادامه داشت.از زمانی که کافئین رونمایی شد نتایج موتورهای جستجو به جای اینکه هر چند روز یکبار تغییر کند،روزی چندبار تغییر میکند.گوگل در سال بالای ۶۰۰ تغییر در الگوریتمهای خود انجام میدهد که حجم وسیعی از آن غیر علنی است و معرفی نمیشود.معمولا زمانی که تغییر بزرگی در موتورهای جستجو ایجاد میشود،گوگل برای آنها اسم میگذارد و آنرا معرفی هم میکند.در سرتاسر دنیا زمانی که این تغییرات بزرگ اعمال میشود متخصصین سئو با همیت فراوان به دنبال راه حلی میگردند تا بفهمند چگونه میشود وبسایت هارا براساس این الگوریتم بهینه تر کرد.
حال به معرفی و توضیح این الگوریتمها میپردازیم؛در ابتدا ۳تا از بزرگترین تغییرات که در چند سال اخیر رخ داده است را شرح میدهیم.این الگوریتم ها را به اسم باغ وحش گوگل میشناسند که شامل حیوانات پاندا،پنگوئن و مرغ مگس خوار میباشند.
ابتدا الگوریتم کافئین را معرفی میکنیم:
الگوریتم کافئین
گوگل پیش از این سیستمی به نام ایندکس(Index ) داشت که هر وبسایت توسط Crawler خزنده) گوگل بررسی میشود و هر وبسایت براساس کلمات کلیدی و برخی دیگر از المان ها در گوگل ثبت و دسته بندی میشوند،زمانی که فردی موضوعی را جستجو میکند براساس کلمات وارد شده توسط کاربر یکی از صفحات ایندکس و فهرست شده در اختیار او قرار میگیرد.این روش همانطور که در بالا گفته شد بسیار آهسته انجام میشد و به روز رسانی دسته ها و گروه ها زمان زیادی میبرد.زمانی که الگوریتم گوگل وارد شد این موضوع را حل کرد.
الگوریتم کافئین را میتوان شکل ابتدایی از الگوریتم مرغ مگس خوار دانست که در ادامه آنرا بررسی خواهیم کرد.مرغ مگس خوار یکی از اهدافی که دارد افزایش سرعت نمایش نتایج جستجوست.الگوریتم کافئین دو خصلت مهم دارد که شامل:

  • سرعت بروز رسانی صفحات همانطور که در بالا گفته شد بسیار بالا رفته است و هزاران صفحه در یک ثانیه بروز میشوند و کاربران در هر لحظه به جدیدترین و اصطلاحا به آپدیت ترین صفحات دست پیدا میکنند.
  • سرعت بالای الگوریتم کافئین این امکان را میدهد که جست و جو در عمق کلمات و معنا در مقیاس های بزرگتری انجام شود.

الگوریتم پاندا
پاندا برای اولین بار در فوریه سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد.هدف اصلی الگوریتم پاندا این است که سایتهای با کیفیت را در نتایج جستجو بالاتر نشان دهد و سایتهای ضعیف را به رتبه های پایین ببرد و یا حتی آنهارا حذف کند.اوایل تولد الگوریتم پاندا،اغلب سئو کاران تصور میکردند که این الگوریتم برای مقابله با بک لینک سازی های غیر طبیعی آمده است،که بعدها هدف الگوریتم پاندا که تنها  بررسی کیفیت وبسایت است برای همگان مشخص شد.
سایتهای بسیار زیادی توسط الگوریتم پاندا به طور جدی تحت تاثیر قرار گرفته اند و نسبتا آسیب های جدی دیدند.پاندا اگر صفحه ای را ضغیف تشخیص دهد،امکان دارد که آن صفحه را به کلیحذف نکند ولی گوگل حتما امتیاز آنرا کاهش خواهد داد.هوشمندی پاندا به حدی است که میتواند فقط قسمتی از وبسایت برای مثال قسمت اخبار سایت را در صورت ضعیف بودن سلب امتیاز کند.
اما با پرسش و بررسی چندین سوال و موضوع است که در هر بخش وبسایت به طور جداگانه میتوان دریافت که آیا محتوای وبسایت کیفیت لازم را دارد یا خیر:
۱٫اطلاعات درج شده در این صفحه معتبر هستند وصحت دارند؟
۲٫این محتوا توسط فردی حرفه ای تولید شده است یا فردی که هیچ نوع سررشته ای از تولید محتوا ندارد؟
۳٫محتوای وبسایت تکراری و از وبسایتهای دیگر کپی شده است یا زائد و شامل هرزنامه است؟
۴٫مقالات داخل وبسایت نباید غلط املایی و نگارشی باشد.
۵٫اطلاعات نباید دروغین و شایعه باشد.
۶٫محتوای سایت واقعا برای کاربران مفید است و وی را جذب میکند یا تنها برای حضور موقتی کاربران و کسب رتبه طراحی شده است؟
۷٫مقاله ها باید دارای محتوا و اطلاعات اصیل و بکر باشد.
۸٫محتوای داخل وبسایت ما توانایی رقابت با سایر وبسایت های مشابه را دارد؟
۹٫محتوا باید حداقل توسط یک نفر دیگر کنترل شود تا کیفیت آن تایید گردد.
۱۰٫در مورد ارتباط موضوع با محتوا،آیا واقعا محتوای سایت ارتباط لازم با مواردی که کاربران جستجو خواهند کرد را دارد؟
۱۱٫آیا مقاله  تعریف جامع و کاملی از موضوع دارد؟
۱۲٫جذابیت محتوای وبسایت کاربر را جذب میکند؟
۱۳٫کیفیت محتواها باید آنقدر بالا باشد که حتی انتظار داشت بتوان آنها را در روزنامه ها،کتابها و مجلات چاپ کرد.
۱۴٫وبسایت نباید مملوء از تبلیغات باشد و از موضوع اصلی خود دور شود و مخاطب را از هدف خود منحرف کند.
و تعدادی سوال با این سبک که عیار محتویات وبسایت مارا مشخص خواهد کرد.
پرسش های بالا معیارها و سوالات تعریف شده از طرف گوگل برای تعیین کیفیت نیستند اما میتوانند برای کمک به اعتلای محتوای سایت و اهمیت به بازدیدکننده به وبسایتها کمک قابل توجهی کند.
تمرکز الگوریتم پاندا روی موارد زیر است که باید به منظور جلوگیری از جریمه شدن توسط این الگوریتم این اعمال را رعایت کنیم:

 

 

سورس:طراحی سایت کارن arvinkaren.com

الگوریتم های گوگل 

image

پاسخ شما

نام شما برای نمایش - اختیاری
حریم شخصی : آدرس ایمیل شما محفوظ میماند و برای استفاده های تجاری و تبلیغاتی به کار نمی رود
کد امنیتی:
لطفا به سوال امنیتی پاسخ دهید
برای جلوگیری از این تایید در آینده, لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید.
بازی آنلاین | online games دیجی ابزار وسایت | فروم
...